Já nevím, ale ten Lembach leží v Horním Rakousku a ne v Bavorsku...Katerina píše:nO, tak hmm .. jsem si udělala překladatelské cvičení, ale milá Betty - nemohu se zbavit - a myslím, že nezbavím dojmu - že TOTO : - jsou ti bavorští Falkensteini (Sibotové a Adelheidy .. tedy nikoliv hrabata Kirchberg - Falkenstein, kteří prokazatelně sídlili na Falkenstejně na Ranně - prosím , zde i s pár perličkamaelizabeth píše:Falkenstein (OÖ, GB Lembach), ať si v tom uděláme větší zmatek:
http://de.wikipedia.org/wiki/Lembach_im_M%C3%BChlkreis
Jak psal Laurentius, Falkensteinů je asi 15 a já hlavně reagovala na tento Tvůj příspěvek:
Katka píše:Falkenstein (Burgruine; OÖ, GB Rohrbach), Falchenstein, Valcchenstein, Valchenstain, Valchenstaine, Valchenstein, Valchensteine, Valchinstaine, Valchkensteine, Valkenstein, Valkensteine, Valckensteine, Ualchenstein, Ualkenstein s. Chalhochus; Chalhohus can. Pat.; Chunradus; Wernherus
Falkenstein (NÖ, GB Poysdorf) 569; 887; s.a. Judith; Kalhoch; Wolfger
Falkenstein (NÖ, GB Poysdorf), Valchenstein, Valchinstein s. Calohus?, Ulricus
Falkenstein (OÖ, GB Lembach) s. Kalhoch; Konrad
Falkenstein (OÖ, GB Lembach), Valchenstain, Valchenstein, Valchensteine, Valchinstein, Ualchensteine s. Adalram, Calohus?, Chunradus Fallbach (NÖ, GB Laa), Valwa, Pfarrer s. Eberger
Na slova prokazatelně bych zatím byla opatrná, máme jednu práci historiků s odkazem na jiného historika a prozatím s výjimkou Adalrama z Falkensteina žádný listinný doklad...