Díky za info.
Z Facebooku jsem chtěl už nějakou dobu odejít, ale stále mi na blog dává tak polovinu návštěv, takže by to byl trochu problém. Takhle to bude naštěstí mnohem jednodušší.
Moderátoři: elizabeth, Katerina, Ježek
Díky za info.
Z Facebooku jsem chtěl už nějakou dobu odejít, ale stále mi na blog dává tak polovinu návštěv, takže by to byl trochu problém. Takhle to bude naštěstí mnohem jednodušší.
Slovanologie.cz – Když se válka změní ve hru aneb Poučení ze dvou Kriegsspielů
Facebook stejně už roky není síť pro mladé lidi, nevím, kam chodí (Tiktok, Instagram, podcasty?) a jak k nim proniknout.
Různé nářky, jak se současná mladá generace k ničemu a o nic (historii, hrady, ...) se nezajímá a nemá ochotu se angažovat, je blbost.
U nás je v kurzu Instagram; co vládne níže, už netuším.
A jde tam nějak rozumně propagovat něco - jiné webové stránky?
Ježek píše: 23 pro 2025 15:59Facebook stejně už roky není síť pro mladé lidi, nevím, kam chodí (Tiktok, Instagram, podcasty?) a jak k nim proniknout.
Různé nářky, jak se současná mladá generace k ničemu a o nic (historii, hrady, ...) se nezajímá a nemá ochotu se angažovat, je blbost.
U mladých je asi největší šance na zviditelnění na TikToku, tam je to ale záležitost krátkých videí, které musí navnadit, měly by být krátké a výstižné (třeba nějaké zajimavosti). Samozřejmě s kvalitním hlasem a zvukem.
Já bych řekl, že Instagram se hodí spíš na příspěvky s fotkami, nějaké události (je to obdobné jako Facebook, ale jsou tam i Reelska). Ještě k IG je přidružen "Threads", což by byla taková dobrá alternativa k diskusím.
A jde tam nějak rozumně propagovat něco - jiné webové stránky?
Já moc nevím, já ho nemám. ![]()
Ale AFAIK to není síť na dlouhé příspěvky, tam by bylo potřeba přijít s dobrým vizuálním obsahem ve formě poutavých fotek a krátkých videí. S odkazy to ale podle mě bude podobně jako na Facebooku nebo hůře – můžeš si vybudovat slušnou komunitu sledujících tam, ale jen málokdo ti klikne na něco směřujícího ven (a to ještě nepočítám jak moc ti algoritmus stáhne dosah, když vůbec do příspěvku vložíš odkaz).
Když jsem psal pro LUMYD, tak jsme sdíleli i na Instagram (Meta to umožňuje přes ty Business účty), ale moc velký dosah jsme neměli; z větší části proto, že jsme tam postovali víceméně klasický obsah na FB a moc ho neupravovali.
Heiss píše: 24 pro 2025 08:36S odkazy to ale podle mě bude podobně jako na Facebooku nebo hůře – můžeš si vybudovat slušnou komunitu sledujících tam, ale jen málokdo ti klikne na něco směřujícího ven (a to ještě nepočítám jak moc ti algoritmus stáhne dosah, když vůbec do příspěvku vložíš odkaz).
Tohle se obchází tím, že se odkaz dá do komentáře. Kupodivu lidi si na to zvykli a občas na odkaz klidně víc lidí než dá lajk. Teď z nějakého důvodu Hartman z Habsburku asi 100 lajků a 500 přístupů na web z FB.
Na ty složitější formáty jako lepší grafiky a videa, jak píše @Pepa123 nemám ani čas, ani schopnosti. Cílem je zdroje věnovat do projektu, ne do propagace.
Edit: Ještě jsem zapomněl, že FB škrtí návštěvnost už na počátku - normální příspěvek s obrázkem (obrázek je důležitý), zobrazí cca 5-20% sledujícím (část sledujících asi není na FB už aktivní, ale to nedokážu ocenit, tak bych to nechal stranou), více jen, když se příspěvek hodně lajkuje nebo sdílí (ale to budou i nesledující) - a nebo, co je cíl Mety, platí propagace. Když je jen text, sdílení cizího příspěvku nebo hlavně odkaz v těle příspěvku, tak je to penalizováno a dosah omezen ještě víc.
Edit2: Vlastně s tím, jak je FB nepoužitelný a nabízí lidem jiný obsah, než si zaklikli, tak se možná vrací takový ten začátek internetu, kdy měl uživatel 20 záložek a kontroloval, jestli je na nich něco nového. Jenom to bude s profily na FB.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: ClaudeBot a 38 hostů