Michelangelo a jeho - Kámen a bolest: Papežská mše - po 83 letech dokončení

Recenze a diskuze o knihách

Moderátor: Ježek

Majkl
Poddaný
Been thanked: 1 time

Michelangelo a jeho - Kámen a bolest: Papežská mše - po 83 letech dokončení

Nový příspěvek od Majkl »

michelangelo_a_jeho-kamen_a_bolest- papezska_mse-filipdrapak.jpg

ISBN: 978-80-906324-7-9
Autor: Filip Drapák

Dovoluji si představit knihu Michelangelo a jeho - Kámen a bolest:Papežská mše. Jedná se o dokončení torza druhého dílu Karla Schulze Kámen a bolest. Jelikož jsem asi trochu vyprovokoval dokončení tohoto výjimečného historického románu, tak bych pokorně poprosil čtenáře tohoto fóra o případné reakce a kritické zhodnocení. V knize se můj syn nevěnuje jen příběhu Michelangela, ale po důkladném prostudování nejnovějších zdrojů a spolupráci s italskými institucemi (viz. zdroje) https://filipdrapak.com/assets/files/ce ... amenum.pdf, přináší nový pohled na dobu, ve které Michelangelo žil a tvořil. To vše napsal s hlubokou úctou ke Karlovi Schulzovi a jeho jazyku a stylu, jen srozumitelnějším pro současné čtenáře. Sami si může porovnat, jak upravil ve svém stylu první kapitolu, která již byla napsaná Schulzem a také jak zvládl následný přechod do příběhu v druhé kapitole.

Samotného mě překvapilo s jakou vervou a zarputilostí se do psaní pustil. Určitě sami uznáte, že toto dílo skutečně bral jako poctu původnímu autorovi. A kdyby toho nebylo málo, neskončil jenom psaním. Neboť vytvořil celou grafickou podobu, audioknihu, hudební doprovod, přeložil Michelangelovy sonety, a v současnosti dokonce začal překládat tuto knihu do angličtiny. Nevím, kde na to bere čas, vzhledem k tomu, že píše ve svém volném čase.

Zde je odkaz na jeho webové stránky: https://filipdrapak.com/, kde naleznete první tři kapitoly v audio i textové podobě, a také hudbu, která doprovází audioknihu a povídky, které jsou součástí knihy.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek