Dušan Třeštík (74) zemřel v noci na čtvrtek v motolské nemocnici, uvedla Česká televize.
netusila jsem, ze by byl nejak vazne nemocen... je to skoda...

stejne mi to porad taknejak nedochazi....
Moderátor: Ježek
To mě taky ne, je to velmi smutné.Tekla píše:nevim, kam tuhle sokujici zpravu napsat... tak asi sem...
Dušan Třeštík (74) zemřel v noci na čtvrtek v motolské nemocnici, uvedla Česká televize.
netusila jsem, ze by byl nejak vazne nemocen... je to skoda...
stejne mi to porad taknejak nedochazi....
Ach jo....Tekla píše:nevim, kam tuhle sokujici zpravu napsat... tak asi sem...
...
Ta jeho teorie :Tekla píše:zajimalo mne, jak to bude komentovat....
no ja nevim... pravdou je, ze on ma spoustu svych zaku, kteri ho casto "papouskuji", takze ja bych nevidela negativne, pokud se objevi lide, kteri budou chtit polemizovat... spis bych premyslela o tom, proc se neobjevili uz driv... moc jich totiz nebylo - a kdyz, tak spise z rad amaterskych badatelu, kteri byli trestikem samotnym a jeho zaky casto skoro az zesmesnovani.... to znamena, pokud se objevi ted, bude to bud proto, ze nemeli dost odvahy nebo proto, ze jim to driv nebylo umozneno...Przemysl de Nyestieyky píše: Nenaskáče za chvíli houf těch, kteří zkusí této situace využít a budou kritisovat jeho činnost, přístup.... budou mít snahu se zviditelnit, když je nikdo nebude stínit.
Omlouvám se, ale zapomněl jsem přihlásit své jméno, zde tedy zpráva ještě jednou s mým podpisem.Anonym píše:Nevím co v tuto chvíli povědět, přestože bych se také rád připojil s projevením lítosti nad odchodem jednoho z nejlepších historiků, který měl naší době stále co říci. Shodou okolností jsem onu noc v Motolské nemocnici trávil také... Je veliká škoda, že nestihl dokončit svoji poslední práci. I tak byla a věřím že bude jeho dasavadní činnost velikým odkazem, pro všechny obyvatele naší republiky.
Já to komentovat budu. Třeštíkovi je tam věnována jen jedna věta. Každý historik vydává svoje hypothesy za skutečnost, jinak to ani nejde. Přičemž jsou více či méně shodné se skutečností, nikdy však o skutečnost nejde, a to neberu v potaz noetiku. Třeštík v tom byl úspěšný. Třeba jednou jeho mýty někdo nahradí svými mýty, vždy to ale bude snaha přiblížit se skutečnosti, nikoli přiblížení se skutečnosti.Jiøí Motyèka píše:Poprvé po jeho smrti jsem četl v tomto článku kritiku Třeštíkových hypotéz, které vydával za "skutečnosti", od historika Petra Placáka. Ponechávám bez komentáře.