Ale bohužel jsem nenašel, že by to tam měli někde on-line v archivu pořadů - třeba jsem jen blbě hledal...?Dagmar píše:To jsi hodný, že jsi to sem dal.Ráda se podívám.

Moderátor: elizabeth
Ale bohužel jsem nenašel, že by to tam měli někde on-line v archivu pořadů - třeba jsem jen blbě hledal...?Dagmar píše:To jsi hodný, že jsi to sem dal.Ráda se podívám.
Zkusím archiv prohledat.Moc by mě to zajímalo.Przemysl de Nyestieyky píše:Ale bohužel jsem nenašel, že by to tam měli někde on-line v archivu pořadů - třeba jsem jen blbě hledal...?Dagmar píše:To jsi hodný, že jsi to sem dal.Ráda se podívám.
http://www.new.ict.cz/vysilani/10123419 ... perou.htmlPrzemysl de Nyestieyky píše:Ale bohužel jsem nenašel, že by to tam měli někde on-line v archivu pořadů
Co můžeš očekávat od 15ti minutového pořadu? Maximálně jakési stručné shrnutí...Dagmar píše:...Popravdě řečeno jsem očekávala víc...
To určitě. Nicméně si myslím, že i do 15 minut by se dalo zahrnout víc než jen obecná fakta.Jiøí Motyèka píše: Co můžeš očekávat od 15ti minutového pořadu? Maximálně jakési stručné shrnutí...
...a z toho všeho má být jasné, proč byla Alžběta nevzhledná? Tak to su asi blbé, doktore Komoñu, ale pořád tu souvislost nechápu.acoma píše:To je Albrecht Jan Smiřický na smutečním katafalku a na hlavě má bílými perlami protkávaný rozmarýnový věneček, který mu poslala nevěsta Amálie Alžběta jako čestnou korunu, symbol svého panenství.A na prsou měl medailonek s obrázkem nevěsty a v rukou knihu od potencionální tchýně.... (dobová rytina ze 17. století).
Tak, a už tu zemřelého máme na třech stejných obrázcích. (Na další se spíš už jen odkazujte slovně, jinak tu bude přeobrázkováno...acoma píše:..Albrecht Jan Smiřický na smutečním katafalku...
Údajnou podobu Elišky Kateřiny jsem viděla až v TV dokumentu.Snad se nachází na zámku v Kostelci nad Černými lesy.Przemysl de Nyestieyky píše:Nepřišel náhodou někdo na to, jestli opravdu jde o Elišku Kateřinu, jak vyznívalo z toho dokumentu a kde se ta podobizna nachází?
To si myslel už Komoñ.Dagmar píše:Snad se nachází na zámku v Kostelci nad Černými lesy.
Každý potomek ze Smiřických měl vlastní majetek. Já ani nevím, která z posledních dvou větví byla vedlejší a která hlavní, přesto majetek přešel na větev Zikmundovu.Viola píše:Bylo panství Smiřických rozděleno podle těch dvou větví, nebo bylo pouze jedno - v nedílu?
Dva roky po otcově smrti > r. 1610.Viola píše:kdy se uskutečnila svatba Markéty Salomeny
Jaroslav S. /+1597 /se oženil s Kateřinou z Házmburka, ale jejich čtyři děti se nedožily dospělosti. Protože neměl přímé dědice, zřídil závětí ze 17. června 1594 fideikomis, nedílný majetek pro nejstaršího člena rodu.Przemysl de Nyestieyky píše:Každý potomek ze Smiřických měl vlastní majetek. Já ani nevím, která z posledních dvou větví byla vedlejší a která hlavní, přesto majetek přešel na větev Zikmundovu.Viola píše:Bylo panství Smiřických rozděleno podle těch dvou větví, nebo bylo pouze jedno - v nedílu?
Černokostelecká větev si nečinila nároky formální - soudní cestou... ale pokud si můj příspěvek projdeš s tím jejich rodokmenem, tak poznáš, jak jsem to myslel s tím, "že se ta druhá větev začala hlásit o dědictví."
Což je ještě horší, nebo tím si Eliška nedobrovolně podepsala vlastní závě ve svůj neprospěch.Dagmar píše:...přiměl Rudolf ze Stubenberka Elišku Kateřinu k vlastnoručnímu sepsání jejího přiznání ke smilstvu s Jiříkem Wagnerem.
K zaniklému hradu Košálu na Semilsku existovala pověst o hraběnce Markétě Slavatové-Smiřické, která na hradě hlídala ukrytý poklad, jež prý "..z lakoty zahubila svého bratra a sestru..." a proto nemá klid ani po smrti.Przemysl de Nyestieyky píše: profil Markéty Salomény..která podplatila kováře Wágnera, aby její starší sestru Elišku svedl!!
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Common Crawl Bot a 1 host