Viola píše:Prosím prosím, nevíte někdo, jestli je doložená Anežka, dcera Přemyslova, jako manželka Bavora ze Strakonic?
Tys mi dala
Traduje se to, a většina genealogických webů to tak má.
Na druhou stranu těch dcer přisuzují PO II. na můj vkus nějak moc a většinou bezejmených - koukej:
· Agnes, m.Bavor III, Herr von Strakonicz
· A4. a daughter, m.Markvart z Trnavy
· A5. a daughter, m.ca 1276 Wok, Herr z Krawarz (+ca 1329)
· A6. Elisabeth; m.Vikard, Herr von Polna, Burggrave of Brünn (*1303 +?)
· A7. a daughter, m.after V.1277 NN, Herr von Weitra
anebo :
1. AGNES] . The Chronica Pragensis (Chronicon Francisci) names "filium…Nicolaum, et postea filias plures" as the children of "Rex Przsemysl" and his mistress named "Palczierzik"[320]. The primary source which confirms her name and marriage has not yet been identified. m [BAVOR III] Herr von Strakonicz,---.
2. daughter. m --- Herr von Wartenberg,
3.. daughter. m ([1276]) WOK Herr von Krawarz, [1329]).
4.. ELISABETH . m VIKARD Herr von Polna Burggraf of Brno. 1303.
5. daughter. --- Herr von Weitra,
King Otakar Přemysl II had one illegitimate child by Mistress (2):
6. ELISABETH . m (1275) HEINRICH [V] von Kuenring, (-Troppau Jul 1281). Herr zu Weitra 1280.
Sama vidíš ty nepřesnosti a zmatky. Většinou se traduje, že děti byly 3 - Mikuláš plus dvě dívky Anežka a Eliška.
U Anežky bývá uváděn Bavor ze Strakonic , a když se podíváš, že jejich druhorozený syn dostal jméno Mikuláš

(z Blatné) docela bych tomu věřila. Listinně jsem jí zatím nedohledala.
Na Elišku zbylo těch manželů nějak moc - Vok z Kravař, Vikard z Polné a
pánové z Kuenringu a Weitry. A ještě ten Markvart z Trnavy! Na toho jsme myslím narazili v souvislosti s Janem z Polné, pokud se pamatuji.
No budem hledat dál.
Biau seigneur, je vous prie chiérement et par la foi que vous me devés, que vous me menés si avant en bataille que je puisse férir un coup d´espée.