Církevní funkce a hodnosti, celibát, ženy v církvi
-
Bernard Gui
-
Paulus Minutus
- Panoš
- Been thanked: 2 times
-
jur
- Rytíř
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 6 times
Re: ženy- knìžky, biskupky
Aha, tak ze neni? To slovo slouzi pouze ke zpochybneni vedeckych kvalifikaci autora, jehoz nazor se ti nelibi?Paulus Minutus píše:Proč by to měla být nadávka?
-
Bernard Gui
-
Paulus Minutus
- Panoš
to není zpochybnění jeho kvalifikace, ale zcela korektní označení člověka, který zastává modernistické teologické názory. Tradicionalistu označuju jako tradicionalistu, konzervativce jako konzervativce, modernistu jako modernistu atd. Einfach. O jeho knihu o celibátu v tomto ani nejde, já jsem ji nečetl, ale pokud tam píše o Tridentském koncilu jako o průlomu při zavádění celibátu, tak se přinejmenším mýlí a jeho znalosti církevních dějin jsou velmi, velmi mělké. Navíc nechápu, jak P. Ryœ může být všemi historiky. On je nějaká vícečetná osoba nebo co?jur píše:Aha, tak ze neni? To slovo slouzi pouze ke zpochybneni vedeckych kvalifikaci autora, jehoz nazor se ti nelibi?Paulus Minutus píše:Proč by to měla být nadávka?
- Viola
- Královna
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 12 times
Jo tak moje logika tohle nechápe. Pokud měl být Spasitel člověkem, nemohl být hermafrodit, ale musel být muž, nebo žena. To, že byl vybrán muž, dle mého názoru v žádném případě neznamená, že jeho pokračovatelé musejí být muži - proč jako?Bernard Gui píše:A takto opravdu je. Nebot knez zastupuje Krista, a Kristus byl muz, tak i knez musi byt muzem. Vzdyt je to logicke.
Čistě technicky, kdyby byl Kristus ženou, byl by váš názor stejný?
-
jur
- Rytíř
Ja mohu jen tezko posoudit, co je dobre pro katolickou cirkev.Bernard Gui píše:Podivejte se Jure na tyto stranky: www.piusx.org.pl/
Tam je v polstine a urcite o modernistech, proti nimz jiz Pius X. bojoval,a take proc. Pro mne je slovo modernista jako nadavka. Moderniste udelali v Cirkvi velmi spatne veci a prakticky zacali Cirkev rozkladat.
- Zany
- Vévoda
- Has thanked: 9 times
Když tady všechny nabádáš k pečlivému studiu pramenů, tak by ses podle toho měl taky řídit. Nebyli v Opavě jen dominikáni či františkáni, víme...Paulus Minutus píše:Vážně? A který opavský klášter to byl, dominikánský nebo františkánský? To by mě docela zajímalo, jak ti mniši tak často přicházeli do jiného stavu. #-omaser píše:jo už jsem si vzpomněl, bylo to v Opavě
-
Bernard Gui
-
Paulus Minutus
- Panoš
V teologii žádná kdyby neexistují. Co kdyby člověk nebyl stvořen jako muž a žena, ale třeba jako adam kadmon? Co kdyby první lidé nezhřešili? Přišel by pak Kristus? Jakékoliv kdyby je v teologii nesmyslné. Proč musí být knězem muž, jsem již vysvětloval výše.Viola píše:Jo tak moje logika tohle nechápe. Pokud měl být Spasitel člověkem, nemohl být hermafrodit, ale musel být muž, nebo žena. To, že byl vybrán muž, dle mého názoru v žádném případě neznamená, že jeho pokračovatelé musejí být muži - proč jako?Bernard Gui píše:A takto opravdu je. Nebot knez zastupuje Krista, a Kristus byl muz, tak i knez musi byt muzem. Vzdyt je to logicke.
Čistě technicky, kdyby byl Kristus ženou, byl by váš názor stejný?
- Zany
- Vévoda
Bernarda, zkus ti to přečíst ještě jednou, třeba to lépe pochopíš. Paulus se vysmál té pověsti jen na základě toho, že jaksi muži nemohou rodit, jenže v Opavě tak nějak nebyly jen mužské kláštery, takže ty pověsti mohou mít reálný základ, protože jistě uznáš, že ženy rodit mohou, by jsou jeptiškami.Bernard Gui píše:Ale vzdyt vy nemate prameny. To je jen povest o tech detech a ted tim chcete poskodit Cirkev. Nebo ze by ti dominikani a frantiskani i rodili??
Vzdyt je to nesmysl. Nesmite verit vsem povidackam bab a komunistu kteri hazeli na Cirkev jen spinu.
-
Paulus Minutus
- Panoš
no tak nám ty prameny uveď, já si je rád prostuduju, mě by ti těhotní mniši zajímali. Co to tedy bylo za klášter? Já si zítra vyžádám podrobnosti z diecéze.Zany píše:Když tady všechny nabádáš k pečlivému studiu pramenů, tak by ses podle toho měl taky řídit. Nebyli v Opavě jen dominikáni či františkáni, víme...Paulus Minutus píše:Vážně? A který opavský klášter to byl, dominikánský nebo františkánský? To by mě docela zajímalo, jak ti mniši tak často přicházeli do jiného stavu. #-omaser píše:jo už jsem si vzpomněl, bylo to v Opavě
- Zany
- Vévoda
O těhotných mniších jsem nenapsal ani slovo, to jsi špatně četl. To byl jen tvůj nepovedený pokus o vtip zpochybňující hypotézy o dětských kosterních nálezech souvisejících s opavskými kláštery.Paulus Minutus píše:no tak nám ty prameny uveď, já si je rád prostuduju, mě by ti těhotní mniši zajímali. Co to tedy bylo za klášter? Já si zítra vyžádám podrobnosti z diecéze.Zany píše:Když tady všechny nabádáš k pečlivému studiu pramenů, tak by ses podle toho měl taky řídit. Nebyli v Opavě jen dominikáni či františkáni, víme...Paulus Minutus píše:Vážně? A který opavský klášter to byl, dominikánský nebo františkánský? To by mě docela zajímalo, jak ti mniši tak často přicházeli do jiného stavu. #-o![]()
-
Paulus Minutus
- Panoš
-
Paulus Minutus
- Panoš
-
Paulus Minutus
- Panoš
no to je možné. Ty jsi to zřejmě pochopil, tak bys nám mohl vysvětlit, jak je možné, že všichni historici jsou P Ryœ a P. Ryœ je všemi historiky. Sice je hezké, že se na něčem shodují, ale přesto mi ta mnohojedinost připadá poněkud záhadná.jur píše:Neni to jedine, co nechapes.Paulus Minutus píše:Navíc nechápu, jak P. Ryœ může být všemi historiky.
-
Bernard Gui
Proc napadate Paula Minuta? Vzdyt opravdu o tech detskych kosternich nalezech jsou jen a jen hypotezy. To muze byt cokoliv. Nebo tam byly opravdy kdysi deti zakopany, ale to nic nenaznacuje ze by to mely byt deti reholnich sester. Vzdyt kdokoliv muze zhrabat mrtvolu- a podle vas to jsou JASNE! dukazy ze jde o deti reholnic. Ja takovym pohadkam neverim. Neni dostatek dukazu, a to uz my asi nezjistime. Jak si vy muzete byt jisti ze jde zrovna o vrazdy v klasterech?
-
jur
- Rytíř
To bys mel vysvetlit ty, protoze jsi to napsal ty, ne ja.Paulus Minutus píše:jak je možné, že všichni historici jsou P Ryœ a P. Ryœ je všemi historiky.
Mne take.přesto mi ta mnohojedinost připadá poněkud záhadná.
Naposledy upravil(a) jur dne 17 lis 2008 21:47, celkem upraveno 1 x.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek