Jj, už jsem to okomentovala na fb (že se mi to nelíbí). Možná by mohli natočit jen jeden, aby ušetřili, co na tom, že sláva obou byla v rozdílné době... Ale vážně, na tohle asi do kina nepůjdu.
"Prima lex historiae est, ne quid falsi dicere audeat" (Cicero)
Jj, už jsem to okomentovala na fb (že se mi to nelíbí). Možná by mohli natočit jen jeden, aby ušetřili, co na tom, že sláva obou byla v rozdílné době... Ale vážně, na tohle asi do kina nepůjdu.
Žižka může být fajn - je to příběh, kde nechybí napětí, akce, intriky, narozdíl od Karla (tam si myslím, se toho moc nenabízí)
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
Žižka může být fajn - je to příběh, kde nechybí napětí, akce, intriky, narozdíl od Karla (tam si myslím, se toho moc nenabízí)
Pořád prefeuji Bratrstvo, to je scénář už hotový. Historie, tři národy, ženská a souboj rázovitých chlapů o ni, skoro detektivka. Prostředí senzační. Kdo byl na Dunajci a na Spiši, tak ví o čem mluvím. Válečných scén dost. Ty mraky peněz na Batory byly vyhozené oknem, rozpočet by na Bratrstvo stačil.
elizabeth wrote:Nechci Ti, Václave, brát iluze, ale myslím, že to, co preferuješ Ty nebo já, je filmařům (našim i světovým), s odpuštěním, zcela fuk.
Mohla bych potom diskusi přesunout do Pokecu o filmech?
Přesuň. Třeba se někdo uchytí. Snažil jsem se některé přesvědčit Taky jsem lámal Kačera, aby si sehnal peníze na Dostojevského Zločin a trest, kde by převzal policistu a našel si dobrého Raskolnikova za sebe. nemyslím si, že by se to povedlo, ale naděje trvá.