Za všechno negativní co nějak souviselo s rozmnožením rodu mohla žena, ďáblovo stvoření a nositelka dědičného hříchu. Mohla v prvé řadě za neplodnost. Např. Václav IV., který to, že neměl potomky, svaloval na své nešastné manželky a dnes se předpokládá, že neplodným byl spíše on. Žena byla vinna potratem i narozením postiženého dítěte. Kořeny tohoto stavu najdeme bohužel v Bibli.elizabeth píše:... potrat byl považován za hřích, protože se z tohoto důvodu ten Annin několikrát pokusili utajit. ... žena psychicky i fyzicky zdrbnutá po samovolném potratu se musí tvářit jako by se vůbec nic nestalo a jít vesele skotačit za manželem, případně se podívat, jak manžílek skotačí s jinou, ...
Citace z Bible...
Proto řekl Hospodin Bůh ženě: „Cos to učinila?“ Žena odpověděla: „Had mě podvedl a já jsem jedla.“ ... Ženě řekl: „Velice rozmnožím tvé trápení i bolesti těhotenství, syny budeš rodit v utrpení, budeš dychtit po svém muži, ale on nad tebou bude vládnout.“ (Gn 3, 13, 16)
Muž bude prost viny, žena svou vinu ponese. (Nu 5, 31)
Když jí dal napít té vody, tedy v případě, že se poskvrnila zpronevěrou svému muži, naplní ji voda prokletí hořkostí, břicho jí naduje, její klín potratí a žena bude ve svém lidu kletbou. (Nu 5, 27)
A přicházím na to, že trpčí než smrt je žena ... (Kaz 7, 26)
Muž přece nebyl stvořen pro ženu, ale žena pro muže. (1K 11, 9)
Muž si nemá zahalovat hlavu, protože je obrazem a odleskem slávy Boží, kdežto žena je odleskem slávy mužovy. (1K 11, 7)
... a tak bych mohl pokračovat. (Ponechávám bez komentáře.)