Vítkův Hrádek u Blažejova
Moderátor: Zany
- maser
- Panoš
- Been thanked: 7 times
Vítkův Hrádek u Blažejova
Při letech jsem nezachytil žádné známky předhradí. Budu se tam v letošním roce vracet kvůli další dokumentaci, tak snad se poštěstí a něco "vyleze"
- maser
- Panoš
Re: František Záruba, Hrady doby přemyslovské I.
-
Simplex
- Vévoda
- Has thanked: 51 times
- Been thanked: 151 times
Díky, už tenkrát Durdíka recenzenti kritizovali, že tam dal fotky ze sedmdesátek a ještě nekvalitní. Tak ať se daří a něco z toho "vyleze", lokalita to je zajímavá.maser píše: 13 bře 2024 22:43Aktuální snímky výše zmiňovaného Vítkova hrádku u Blažejova (potažmo Jindřichova Hradce). Hrad se po vykácení, které naštěstí nic nepoškodilo, kompletně vizuálně proměnil a lesní habitat vystřídala nízká vegetace. Prostor brány, paláce, věže a dalších zahloubenin je dobře vykreslen.
Při letech jsem nezachytil žádné známky předhradí. Budu se tam v letošním roce vracet kvůli další dokumentaci, tak snad se poštěstí a něco "vyleze"
- maser
- Panoš
Jdu kolem, tak jen informace k Vítkovu hrádku u Blažejova. Na lokalitě pořád pracuji (zítra jedu zas) a už začínám připravovat článek. Mám to zpracované ve fotogrammetrickém i lidarovém modelu včetně TDOMu a DMR. Lezou tam zajímavé záležitosti a i sběrem už jsem našel nějakou keramiku. Co však už lze nyní říci je, že ačkoli smekám klobouk před terénními skicami Sedláčka a Durdíka, tak nejsou bohužel zcela správné a vše co se od nich následně vyvíjelo (rekonstrukce, půdorysy) jsou špatně. Letos by to mělo jít redakci a do tisku začátkem příštího roku.
- maser
- Panoš
Jo, kéž by. Budu ještě zkoušet hradecké muzeum, jestli tam něco nemají z dřevních dob archeologie, ale obávám se že ne, potažmo to nebude identifikovatelné. Trochu mi v hlavě klíčí myšlenka alespoň na drobný badatelský archeologický výzkum, ale to by bylo spíše hodně do budoucna, teď je v pořadí spousta jiné práce na jiných lokalitách. Bez toho se moc z místa hnout nedá. Taky bych chtěl prolézt domy a stodoly v Blažejově, skrze teoretické druhotně osazené stavební prvky z hradu, jen nevim, jak přimět domorodce ke spolupráci
.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2 Odpovědi
- 6921 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Przemysl de Nyestieyky