Co znamená ten úpadek? ![]()
Z toho, co vidím u nás, mi spíše přijde, že se většina (kvalifikačních) prací točí okolo tématu "obraz X v Y", ale povaha nejstaršího státu nezajímá prakticky nikoho a Kosmu tady četli prakticky jenom bohemisté.
Moderátor: Ježek
Co znamená ten úpadek? ![]()
Z toho, co vidím u nás, mi spíše přijde, že se většina (kvalifikačních) prací točí okolo tématu "obraz X v Y", ale povaha nejstaršího státu nezajímá prakticky nikoho a Kosmu tady četli prakticky jenom bohemisté.
Slovanologie.cz – Když se válka změní ve hru aneb Poučení ze dvou Kriegsspielů
Stále méně vyučujících středověku. Méně studentů spíš ve druhé řadě.
Ale tady je ten kontext FF UK, která se dílem vnějšími okolnostmi, dílem vlastní vinou nedokáže dostat k pořádnému financování, tak se slučovaly katedry, a historické za vyhazování medievistů (takže tam zůstali 3).
Na UK úplně nevidím, ale na UPOLu je středověk odhadem asi druhé nejoblíbenější období, alespoň soudě podle počtu doktorandů (a posléze vyučujících). Nejoblíbenější je raný novověk, ale tam je to podle mě dáno dost tím, že trochu lépe pracují se seminárkami a motivují lidi je rozšířit na bakalářku. Díky tomu jim zůstává více lidí na dalším studiu a tím i vyučujících.
Úpadek u nás moc nepozoruju.
Slovanologie.cz – Když se válka změní ve hru aneb Poučení ze dvou Kriegsspielů
Uživatelé prohlížející si toto fórum: ClaudeBot a 18 hostů