Máte na mysli, či Vám SR umožňuje vzdelávanie vo Vašej materčine, či Vám financuje školstvo v miere, v akej by ste si ho ako menšina nikdy neufinancovali a kultúru? Alebo, či Vám SR umožňuje plnohodnotnú účasť v parlamente, namiesto toho, aby Vám (tak ako Vaši krajania v Maďarsku tamojším menšinám) povedala:"Tu máte jedno kreslo pre zástupcu všetkých menšín"???Áno, to všetko SR robí. Len Vy to považujete za takú samozrejmosť, ktorá Vám ani nestojí za zmienku. Ale, vážený vševedko, to sú práve tie práva, viete? Takže ma nepoučujte.Určite, to Viete iba Vy.....
O akej loajalite hovoríte? Je SR voči mne, (Maďarovi, aby sa Vám náhodou neplietlo) môjmu jazyku, mojim zvykom, mojim predkom nejako loajálny? Som v SR doma a som tak isto "štátoprávny" ako Vy. Ani sa mi nezdá, že by som hovoril, či písal slabšie Vašim jazykom. Viete aj Vy môj?
A mimochodom, keď Ste už na tomto fóre, poobzerajte sa aj po iných topikoch. Napr. kde sa hovorí o menšinovej politike ČSR. Možno by Ste potom už neboli taký majster sveta, za akého sa vydávate.
No ja teda určite nebudem informácie o menšinovej politike čerpať z fóra historikov - nadšencov, amatérov. Bez urážky. Radšej si napríklad prečítam posudok komisára Voleabecka k slovenskému jazykovému zákonu, priamo v origináli - v angličtine. Tak "pracujem" ja.