Pokusila jsem se, ale nedá se. Tím se ani nezdržuj. Máš už novou Fidelmu ?Viola píše:Četl někdo z vás nějakou knihu od Jean Plaidy? Nahlédla jsem do dvou a nevypadá to moc dobře, což mě teda při tom množství knih, které autorka vyprodukovala (snad okolo 200 románů), ani nepřekvapuje.
Pokec o knihách
Moderátoři: Zany, elizabeth, Katerina, Ježek
-
- Královna
- Been thanked: 1 time
Re: Pokec o knihách
Biau seigneur, je vous prie chiérement et par la foi que vous me devés, que vous me menés si avant en bataille que je puisse férir un coup d´espée.
- elizabeth
- Vévodkyně
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 5 times
Já jsem četla trilogii o Kateřině Medicejské a její pokračování o Jindřichu Navarrském Věčný milenec - oboje pěkná kravina, Kateřinu líčí tendenčně - pohnuté dětství, jak trpěla při vztahu Jindřicha II. a Diany z Poitiers, jak se stala travičkou, jak zosnovala Bartolomějskou noc... Pořád je to ale lepší než Krvavá královna od Kalogridis. Teď o Kateřině čtu Zpověď Kateřiny Medicejské a až na to, že spí s Collignym (sic), tak se to čte velmi dobře. A pak jsem od Plaidy četla sérii o ženách Jindřicha VIII. a Alžbětě Tudorovně. Tam si nepamatuju, že by mě něco nějak naštvalo jako u Kateřiny, ale zase si nepamatuju vůbec nic, co by mě tam zaujalo, tak to asi za moc nestálo.Viola píše:Četl někdo z vás nějakou knihu od Jean Plaidy? Nahlédla jsem do dvou a nevypadá to moc dobře, což mě teda při tom množství knih, které autorka vyprodukovala (snad okolo 200 románů), ani nepřekvapuje.
"Prima lex historiae est, ne quid falsi dicere audeat" (Cicero)
-
- Královna
- Been thanked: 1 time
Půjčím ti , mám všechny díly ..Viola píše:Díky vám oběma za tipy, odkládám a budu pátrat po něčem jiném.
Fidelmu nemám ani jednu, ale asi se do toho brzy pustím.
Biau seigneur, je vous prie chiérement et par la foi que vous me devés, que vous me menés si avant en bataille que je puisse férir un coup d´espée.
- Viola
- Královna
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 7 times
A co takhle Jana z Hvězdy? http://www.cbdb.cz/kniha-78247-jana-z-h ... -destoille" onclick="window.open(this.href);return false;
- Zany
- Král
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
už je to pár let, co jsem to četl, takže si to pamatuju jen dost matně, ale myslím, že se mi to líbilo. Mám doma všechny tři díly, tak ti je můžu případně půjčit
- Viola
- Královna
Děkuju. Já zatím jen předběžně, kdyžtak to splaším v knihovně.Zany píše:už je to pár let, co jsem to četl, takže si to pamatuju jen dost matně, ale myslím, že se mi to líbilo. Mám doma všechny tři díly, tak ti je můžu případně půjčit
- Viola
- Královna
Zajímavý článek k elektronickým knihám
http://kultura.idnes.cz/e-knihy-rozpoce ... eratura_ts" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kultura.idnes.cz/e-knihy-rozpoce ... eratura_ts" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Král
Dobré. Dá se polemizovat, ale je to praktický vhled do stavu. Pokud jde o toto společenství, tak myslím, že daleko důležitější je trh - netrh odborných knih. To je věc sponzorovaná státními rozpočty, rozpočty univerzit. Rozhodně budu chtít po snad ministrovi Hermanovi, aby pro publikování na vysokých školách a v Akademii věd udělal podstatné kroky k elektronizaci, aby to šlo běžně číst v knihovnách, jako si čteme Oxford a Yale etc. To je zcela jiný problém, než aktuální beletrie. Říkám aktuální, protože klasická literatura je dostupná zdarma skoro všechna. Mám krásný zdroj na ruskou v originále. Teď čtu po chvílích Bulgakova. Chystám se na Dostojevského. Mám staženy básně Puškina, Lermontova a Jesenina. Ale také Kosmovu kroniku, Staré pověsti České, Pohádky od Boženy Němcové, Otokara Březinu a jiné věci.Viola píše:Zajímavý článek k elektronickým knihám
- Viola
- Královna
To určitě, ona už to teď u těch zahr. knih má částečně Národní knihovna, ale je toho zoufale málo. Nedávno jsem četla o digitalizaci v MZK: https://www.mzk.cz/sluzby/akce/poslete- ... lniho-raje" onclick="window.open(this.href);return false;slavicekvac píše:Rozhodně budu chtít po snad ministrovi Hermanovi, aby pro publikování na vysokých školách a v Akademii věd udělal podstatné kroky k elektronizaci, aby to šlo běžně číst v knihovnách, jako si čteme Oxford a Yale etc. To je zcela jiný problém, než aktuální beletrie. Říkám aktuální, protože klasická literatura je dostupná zdarma skoro všechna. Mám krásný zdroj na ruskou v originále. Teď čtu po chvílích Bulgakova. Chystám se na Dostojevského. Mám staženy básně Puškina, Lermontova a Jesenina. Ale také Kosmovu kroniku, Staré pověsti České, Pohádky od Boženy Němcové, Otokara Březinu a jiné věci.
S tou klasickou literaturou jde o úplně jiný problém - autoři, které jsi jmenoval, jsou dávno mimo ochranu podle autorského zákona, takže si je můžeš stáhnout nebo okopírovat podle potřeby.
- Zany
- Král
na iDnes se do tématu nějak pustili, to je za poslední týden už asi třetí nebo čtvrtý článek na téma e-knihy, piráti atd... Jestli ono to nebude tím, že iDnes je jedním z prodejců...
- Viola
- Královna
Aha, to jsem ani nezaregistrovala.Zany píše:na iDnes se do tématu nějak pustili, to je za poslední týden už asi třetí nebo čtvrtý článek na téma e-knihy, piráti atd... Jestli ono to nebude tím, že iDnes je jedním z prodejců...
-
- Král
Dnes už toho tak málo není, velmi rychle to přibývá. Sleduji to často a růst je silně exponenciální.Viola píše:To určitě, ona už to teď u těch zahr. knih má částečně Národní knihovna, ale je toho zoufale málo. Nedávno jsem četla o digitalizaci v MZK: https://www.mzk.cz/sluzby/akce/poslete- ... lniho-raje" onclick="window.open(this.href);return false;slavicekvac píše:Rozhodně budu chtít po snad ministrovi Hermanovi, aby pro publikování na vysokých školách a v Akademii věd udělal podstatné kroky k elektronizaci, aby to šlo běžně číst v knihovnách, jako si čteme Oxford a Yale etc. To je zcela jiný problém, než aktuální beletrie. Říkám aktuální, protože klasická literatura je dostupná zdarma skoro všechna. Mám krásný zdroj na ruskou v originále. Teď čtu po chvílích Bulgakova. Chystám se na Dostojevského. Mám staženy básně Puškina, Lermontova a Jesenina. Ale také Kosmovu kroniku, Staré pověsti České, Pohádky od Boženy Němcové, Otokara Březinu a jiné věci.
S tou klasickou literaturou jde o úplně jiný problém - autoři, které jsi jmenoval, jsou dávno mimo ochranu podle autorského zákona, takže si je můžeš stáhnout nebo okopírovat podle potřeby.
Ježku nemáš nějaký tip na zdroj polských ebooks? jednak pro mne a pro mé polské kamarádky Malanowske.
Nějak jsem líný to hledat, taky nemám polskou klávesnici, aby ta hledačka byla úspěšná...
- Viola
- Královna
Aha, no já to až tak nesleduju, ale když jsem potřebovala nějaké knihy, tak jich k dispozici opravdu moc nebylo.slavicekvac píše: Dnes už toho tak málo není, velmi rychle to přibývá. Sleduji to často a růst je silně exponenciální.
- Ježek
- Král
- Has thanked: 139 times
- Been thanked: 34 times
V tomhle má Zany daleko větší přehled. nevimslavicekvac píše: Ježku nemáš nějaký tip na zdroj polských ebooks? jednak pro mne a pro mé polské kamarádky Malanowske.
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
-
- Král
Je mi celkem jedno, jde mi také o beletrii v polštině.Zany píše:a jaké ebooky? Beletrii v polštině nečtu, takže tam přehled mám úplně stejný jako Ježek. Snad by o něčem věděl brácha
- Zany
- Král
to bys asi musel vědět, co konkrétního chceš, hodně se toho dá najít třeba na http://chomikuj.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Král
díky za odkazZany píše:to bys asi musel vědět, co konkrétního chceš, hodně se toho dá najít třeba na http://chomikuj.pl" onclick="window.open(this.href);return false;