Pokec o knihách
Moderátoři: elizabeth, Zany, Ježek, Katerina
- elizabeth
- Vévodkyně
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 5 times
Re: Pokec o knihách
Včera (no spíše dnes, nevím kolik, ale určitě dost desítek minut po půl noci) dočtena nová Fidelma, Vykoupení krví. Komentář ke knize je k přečtení zde.
Viníky jsem sice odhalila, ale zvláště u druhého z nich neodhadla motiv, protože... a vlastně nic, jelikož při vysvětlení by spoiler...
Viníky jsem sice odhalila, ale zvláště u druhého z nich neodhadla motiv, protože... a vlastně nic, jelikož při vysvětlení by spoiler...
"Prima lex historiae est, ne quid falsi dicere audeat" (Cicero)
- Viola
- Královna
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 8 times
Už jste četli nového Niedla Krajina nočních jezdců? Zany? Mám to rozečtené a nějak mi to přijde o dost horší, než ty tři předchozí díly.
- Zany
- Vévoda
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Chtěl jsem si vzít do parády Spěváčkovy lucemburské monografie, ale děs běs - probíral jsem se jimi v několika knihovnách a nenarazil jsem na jediný výtisk, který by nebyl podtrhaný :-/
- Viola
- Královna
Mám doma Jana Luc. a Krále diplomata, tak můžu půjčit. U rodičů možná bude ještě Václav a Karel.Zany píše:Chtěl jsem si vzít do parády Spěváčkovy lucemburské monografie, ale děs běs - probíral jsem se jimi v několika knihovnách a nenarazil jsem na jediný výtisk, který by nebyl podtrhaný :-/
- Viola
- Královna
Brzy vyjde historický román, první díl série o Anglii po Hastingsu:
http://www.ivysehrad.cz/kniha/ve-znameni-mece/" onclick="window.open(this.href);return false;
Autorova stránka zde: http://www.jamesaitcheson.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ivysehrad.cz/kniha/ve-znameni-mece/" onclick="window.open(this.href);return false;
Autorova stránka zde: http://www.jamesaitcheson.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Zany
- Vévoda
Povídej, přehánějViola píše:Bohužel.Zany píše:Znáte tohohle autora?
Pavel Hrdlička
- Viola
- Královna
Jako bohužel ne.Zany píše:Povídej, přehánějViola píše:Bohužel.Zany píše:Znáte tohohle autora?
Pavel Hrdlička
- Ježek
- Král
- Has thanked: 178 times
- Been thanked: 45 times
Proto máš přehánět
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
- Zany
- Vévoda
Tak to jo, já to chápal jako bohužel = špatná zkušenost... Četl jsem nedávno jeho prvotinu a celkem se mi to líbilo. Je znát, že hodně využíval Tomkův místopis Prahy, takže se postavy pohybují v reálných místech a i jejich jména bychom zřejmě našli v historických pramenech. Snaží se používat i dobového jazyka, i když ne vždy se mu to stoprocentně daří (občas mu postavy sklouznou do současného jazyka).Viola píše:Jako bohužel ne.
-
- Královna
- Been thanked: 1 time
Jestli je to o tom tovaryšovi, co vypadal jako pavouk ??? tak se mi líbila atmosféra .. ale přišlo mi to zas jak psané tak trochu jako pro děti, ale nekritizuji .. takovému tomu popisnému v historické beletrii se dokáže vyhnout málokdo - např. Cadfael je tou světlou výjimkou .. a spousta anglické beletrie .. u nás se to daří snad jen Červenákovi .. sklouzává do toho občas I paní Vaňková ...Zany píše:Tak to jo, já to chápal jako bohužel = špatná zkušenost... Četl jsem nedávno jeho prvotinu a celkem se mi to líbilo. Je znát, že hodně využíval Tomkův místopis Prahy, takže se postavy pohybují v reálných místech a i jejich jména bychom zřejmě našli v historických pramenech. Snaží se používat i dobového jazyka, i když ne vždy se mu to stoprocentně daří (občas mu postavy sklouznou do současného jazyka).Viola píše:Jako bohužel ne.
Biau seigneur, je vous prie chiérement et par la foi que vous me devés, que vous me menés si avant en bataille que je puisse férir un coup d´espée.
- Zany
- Vévoda
Kdepak, to je něco jiného, hlavním hrdinou je staroměstský podrychtář
Smrt nosí rudé škorně
Smrt nosí rudé škorně