Jej, to je škoda.Zany wrote:když už jsme tu probírali toho Englunda, dneska jsem v Luxoru vidìl jeho další dílko, tentokrát útlou knížeèku vìnovanou královnì Kristinì. Akorát jsem si chytøe nenapsal název a na netu to nikde nemùžu najít...

Moderator: Ježek
Jej, to je škoda.Zany wrote:když už jsme tu probírali toho Englunda, dneska jsem v Luxoru vidìl jeho další dílko, tentokrát útlou knížeèku vìnovanou královnì Kristinì. Akorát jsem si chytøe nenapsal název a na netu to nikde nemùžu najít...
Nebo tady.Zany wrote:no, snad by to mìl být pøeklad tohoto:
http://www.iliteratura.cz/clanek.asp?polozkaID=20373
Wow! Nevím, super =D>Katerina wrote:Mé dámy,
možná jste si všimly, ale právì vyšel nový historický román od paní Vaòkové - Pøíbìh mladšího krále.
To musí být blbost. Ještì by tam naše budoucí knížata mohla vést debatu o svìtových náboženstvích se Saladinem a øešit problém hinduistické reinkarnace ...Katerina wrote:Vladislav je v Akonnu a Pøemysl a Dìpoltem s Barbarossou,
No je fakt, že Pán støíbrné rùže se mi fakt líbil, ale Válka mì taky nenadchla. Jenže jsem si øíkala, že to bude tøeba tím obdobím, který mi už moc neøíkáacoma wrote:Tak mì k tomu skepticky napadá, že poslední knihu o Landštejnech jsem pøeèetla a znechucenì odnesla do antikvariátu.
No musím poèkat na pokraèování, ale tipla bych si, že po Barbarossovì utopení to Pøemysl pomalu zabalí a vrátí se domù, ale Dìpolt tam v Aconu pøeci umøel.Ježek wrote:To musí být blbost. Ještì by tam naše budoucí knížata mohla vést debatu o svìtových náboženstvích se Saladinem a øešit problém hinduistické reinkarnace ...Katerina wrote:Vladislav je v Akonnu a Pøemysl a Dìpoltem s Barbarossou,
Hm, proto si poèkám až to pøeèetete a øeknete, že je to super, protože historický romány pøestaly být mùj šálek èaje. zvláš jedná-li se o doby, o nichž nic nevím. No a o tìch, co nìco vím, tam zas moc kritizuju...Viola wrote:No je fakt, že Pán støíbrné rùže se mi fakt líbil, ale Válka mì taky nenadchla. Jenže jsem si øíkala, že to bude tøeba tím obdobím, který mi už moc neøíkáacoma wrote:Tak mì k tomu skepticky napadá, že poslední knihu o Landštejnech jsem pøeèetla a znechucenì odnesla do antikvariátu..
No kromì toho, že mì to nevtáhlo vùbec do dìje, se tam Ješeèek z Falkenštejna pokouší zavraždit Václava a Jindøich z Lipé ho zachrání...Viola wrote:Co je tam tak hrozné?
Ouououou. Blbý je, že noví autoøi stále píší o tomtéž, vlastnì pøebírají modely napsané již paní Vaòkovou, proto je to také, až na výjimky, které pro mì pøedstavuje tøeba Z. Koubková, poøád dokola. Myslím, že by noví autoøi si mìli buï vybrat jiné, ještì nezpracované období, nebo se na stejná obodbí podívat trochu jiným pohledem.elizabeth wrote:No kromì toho, že mì to nevtáhlo vùbec do dìje, se tam Ješeèek z Falkenštejna pokouší zavraždit Václava a Jindøich z Lipé ho zachrání...![]()
Ono to není tak jednoduchý vymyslet nìco novýho a držet se pøitom historických skuteèností. Mnohdy pak dìlají angliètí historici to, že píší pod pseudonymem romány, tøeba Peter Tremayne, doufám, že jsem nezkonila ( nebo neskonila, je to zmìna stavu nebo dohromady?) jeho "umìlecké" jméno, se vlastním jménem jmenuje zcela jinak, a píše historické studie...Viola wrote:Ouououou. Blbý je, že noví autoøi stále píší o tomtéž, vlastnì pøebírají modely napsané již paní Vaòkovou, proto je to také, až na výjimky, které pro mì pøedstavuje tøeba Z. Koubková, poøád dokola. Myslím, že by noví autoøi si mìli buï vybrat jiné, ještì nezpracované období, nebo se na stejná obodbí podívat trochu jiným pohledem.elizabeth wrote:No kromì toho, že mì to nevtáhlo vùbec do dìje, se tam Ješeèek z Falkenštejna pokouší zavraždit Václava a Jindøich z Lipé ho zachrání...![]()
Fakt to tam je ? Já to tedy èetla a doèetlaelizabeth wrote:No kromì toho, že mì to nevtáhlo vùbec do dìje, se tam Ješeèek z Falkenštejna pokouší zavraždit Václava a Jindøich z Lipé ho zachrání...Viola wrote:Co je tam tak hrozné?![]()
...
Betty, nové to není, ale pokud nejsi jen úzce zamìøena, tak vøele doporuèuji.elizabeth wrote:
Vyšlo vùbec novì nìco, co by stálo za pøeètení, u èeho by si èlovìk oddychnul???