Jej, to je škoda.Zany píše:když už jsme tu probírali toho Englunda, dneska jsem v Luxoru viděl jeho další dílko, tentokrát útlou knížečku věnovanou královně Kristině. Akorát jsem si chytře nenapsal název a na netu to nikde nemůžu najít...

Moderátor: Ježek
Jej, to je škoda.Zany píše:když už jsme tu probírali toho Englunda, dneska jsem v Luxoru viděl jeho další dílko, tentokrát útlou knížečku věnovanou královně Kristině. Akorát jsem si chytře nenapsal název a na netu to nikde nemůžu najít...
To musí být blbost. Ještě by tam naše budoucí knížata mohla vést debatu o světových náboženstvích se Saladinem a řešit problém hinduistické reinkarnace ...Katerina píše:Vladislav je v Akonnu a Přemysl a Děpoltem s Barbarossou,
No je fakt, že Pán stříbrné růže se mi fakt líbil, ale Válka mě taky nenadchla. Jenže jsem si říkala, že to bude třeba tím obdobím, který mi už moc neříkáacoma píše:Tak mě k tomu skepticky napadá, že poslední knihu o Landštejnech jsem přečetla a znechuceně odnesla do antikvariátu.
No musím počkat na pokračování, ale tipla bych si, že po Barbarossově utopení to Přemysl pomalu zabalí a vrátí se domů, ale Děpolt tam v Aconu přeci umřel.Ježek píše:To musí být blbost. Ještě by tam naše budoucí knížata mohla vést debatu o světových náboženstvích se Saladinem a řešit problém hinduistické reinkarnace ...Katerina píše:Vladislav je v Akonnu a Přemysl a Děpoltem s Barbarossou,
Hm, proto si počkám až to přečetete a řeknete, že je to super, protože historický romány přestaly být můj šálek čaje. zvláš jedná-li se o doby, o nichž nic nevím. No a o těch, co něco vím, tam zas moc kritizuju...Viola píše:No je fakt, že Pán stříbrné růže se mi fakt líbil, ale Válka mě taky nenadchla. Jenže jsem si říkala, že to bude třeba tím obdobím, který mi už moc neříkáacoma píše:Tak mě k tomu skepticky napadá, že poslední knihu o Landštejnech jsem přečetla a znechuceně odnesla do antikvariátu..
No kromě toho, že mě to nevtáhlo vůbec do děje, se tam Ješeček z Falkenštejna pokouší zavraždit Václava a Jindřich z Lipé ho zachrání...Viola píše:Co je tam tak hrozné?
Ouououou. Blbý je, že noví autoři stále píší o tomtéž, vlastně přebírají modely napsané již paní Vaňkovou, proto je to také, až na výjimky, které pro mě představuje třeba Z. Koubková, pořád dokola. Myslím, že by noví autoři si měli buď vybrat jiné, ještě nezpracované období, nebo se na stejná obodbí podívat trochu jiným pohledem.elizabeth píše:No kromě toho, že mě to nevtáhlo vůbec do děje, se tam Ješeček z Falkenštejna pokouší zavraždit Václava a Jindřich z Lipé ho zachrání...![]()
Ono to není tak jednoduchý vymyslet něco novýho a držet se přitom historických skutečností. Mnohdy pak dělají angličtí historici to, že píší pod pseudonymem romány, třeba Peter Tremayne, doufám, že jsem nezkonila ( nebo neskonila, je to změna stavu nebo dohromady?) jeho "umělecké" jméno, se vlastním jménem jmenuje zcela jinak, a píše historické studie...Viola píše:Ouououou. Blbý je, že noví autoři stále píší o tomtéž, vlastně přebírají modely napsané již paní Vaňkovou, proto je to také, až na výjimky, které pro mě představuje třeba Z. Koubková, pořád dokola. Myslím, že by noví autoři si měli buď vybrat jiné, ještě nezpracované období, nebo se na stejná obodbí podívat trochu jiným pohledem.elizabeth píše:No kromě toho, že mě to nevtáhlo vůbec do děje, se tam Ješeček z Falkenštejna pokouší zavraždit Václava a Jindřich z Lipé ho zachrání...![]()
Fakt to tam je ? Já to tedy četla a dočetlaelizabeth píše:No kromě toho, že mě to nevtáhlo vůbec do děje, se tam Ješeček z Falkenštejna pokouší zavraždit Václava a Jindřich z Lipé ho zachrání...Viola píše:Co je tam tak hrozné?![]()
...
Betty, nové to není, ale pokud nejsi jen úzce zaměřena, tak vřele doporučuji.elizabeth píše:
Vyšlo vůbec nově něco, co by stálo za přečtení, u čeho by si člověk oddychnul???
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Common Crawl Bot a 0 hostů