Historické Romány
Moderator: Ježek
-
- Královna
hezkej støedovìkej román z Katalánska
Prožitek není to, co se vám stane, prožitek je to, jak naložíte s tím, co se vám stalo!
-
- Královna
- Been thanked: 1 time
Pro Betty a další pøíznivce
relaxaèních historických románù - se oznamuje, že vylša další Vondruškova historická detektivka s královským prokurátorem Pøemysla Otakara II. Oldøichem Pluhem - Román o rùži.
myslím, že už asi 9.tá v poøadí, mám je všechny - strukturu to vždycky má jako Soudce Ti - tøi záhady v jedné knize - vyšetøuje královský prokurátor .
Celkem dobøe napsané a na odpoèinek ve støedovìku jako dìlané.
myslím, že už asi 9.tá v poøadí, mám je všechny - strukturu to vždycky má jako Soudce Ti - tøi záhady v jedné knize - vyšetøuje královský prokurátor .

Biau seigneur, je vous prie chiérement et par la foi que vous me devés, que vous me menés si avant en bataille que je puisse férir un coup d´espée.
-
- Vévodkyně
Re: Pro Betty a další pøíznivce
Jdu se po ní podívat...Katerina wrote:relaxaèních historických románù - se oznamuje, že vylša další Vondruškova historická detektivka s královským prokurátorem Pøemysla Otakara II. Oldøichem Pluhem - Román o rùži.

"Prima lex historiae est, ne quid falsi dicere audeat" (Cicero)
-
- Královna
Re: Pro Betty a další pøíznivce
Pøedchozích 9 mohu zapùjèit, už jsem tím nakazila kolegu z práce, který se jinak o historii nezajímá, a zhltal všechny , pìknì postupnì. Tu poslední jsem ještì nezaèala èíst , ale tìším se, jak bude chvilka ....elizabeth wrote:Jdu se po ní podívat...Katerina wrote:relaxaèních historických románù - se oznamuje, že vylša další Vondruškova historická detektivka s královským prokurátorem Pøemysla Otakara II. Oldøichem Pluhem - Román o rùži.

Biau seigneur, je vous prie chiérement et par la foi que vous me devés, que vous me menés si avant en bataille que je puisse férir un coup d´espée.
-
- Vévodkyně
-
- Královna
Inkvizitor
Inspirována povídáním s finským "inkvizitorem" jsem si zapùjèila v knihovnì vynikající román - Inkvizitor od nìmeckého autora Siegfrieda OBERMEIERA. Pùsobivá mozaika nìkolika lidských osudù na konci støedovìku. Rozhodnì stojí za èas strávený v posteli.
PS. napsal také Mezi touhou po moci a zbožností : životy høíšných papežù - dìjiny papežství, které se zamìøují zejména na ty osobnosti, které se svými skutky zpronevìøily poslání hlavy církve a zástupce Boha na zemi.

PS. napsal také Mezi touhou po moci a zbožností : životy høíšných papežù - dìjiny papežství, které se zamìøují zejména na ty osobnosti, které se svými skutky zpronevìøily poslání hlavy církve a zástupce Boha na zemi.

Prožitek není to, co se vám stane, prožitek je to, jak naložíte s tím, co se vám stalo!
-
- Měšťan
Re: Historické Romány
Já mohu doporučit knihy Kena Folletta.
Pilíře země a volné pokračování (ovšem přibližně o 150 let později) Na věky věků.
Pilíře země a volné pokračování (ovšem přibližně o 150 let později) Na věky věků.
"Dum spiro spero."
-
- Vévodkyně
Na věky věků byla strašná nuda, aspoň pro mě. Knihu jsem tady již hodnotila v tomto příspěvku (ihned po Zanyho doporučení )- přečetla jsem sice během dovolené, ale jak vidno, nebavilo mě to.Manunecka wrote:Já mohu doporučit knihy Kena Folletta.
Pilíře jsem jen viděla jako seriál ale nečetla, Na věky věků mě od Folletových románů navěky odradilo.

"Prima lex historiae est, ne quid falsi dicere audeat" (Cicero)
-
- Měšťan
Přiznávám i mě trvalo druhý díl přečíst "věky věků" ale Pilíře země jsem četla jedním dechem.elizabeth wrote:Na věky věků byla strašná nuda, aspoň pro mě.

"Dum spiro spero."