mohl by tam nìkdo z povolaných opravit nefungující odkazy na plnou velikost obrázkù?
Nové články na stránkách
Moderators: elizabeth, Ježek, Katerina
-
- Vévodkyně
Re: blízká èlánková budoucnost
jezku, jestli chces ty staroslovansky velikonoce, tak pocitej s tim, ze by mely jit v nedeli 16. breznaJežek wrote: Už drahnou dobu pøipravuji èlánek o agrární revoluci a kolonisaci, pokud by se mi ho podaøilo dopsat tento týden, tak bych ho hned vložil (Život), pak šel na øadu JL (Èeské dìjiny) a pak Závišùv køíž (Umìní).

Tekla. Z pekla? Kdepak! Z nebe. Trochu to tam zebe...
-
- Král
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 3 times
Omlouvám se velice, opraveno, vím, èím to je (vkládá to do adresy amp;), ale nevím, co to dìlá - to je jedno, ohlídám si to pro pøíštì.Zany wrote: mohl by tam nìkdo z povolaných opravit nefungující odkazy na plnou velikost obrázkù?
Pokud dobøe poèítám, tak to je po tìch 3 èláncích. Ten poslední vychází na 9.3. Samozøejmì chci.Tekla wrote: jezku, jestli chces ty staroslovansky velikonoce, tak pocitej s tim, ze by mely jit v nedeli 16. brezna
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
-
- Král
- Has thanked: 1 time
-
- Král
Automaticky se pøidávají pøi editaci èlánku do adres odkazù na jiné èlánky za ten zavinutec. Takže když je v èlánku více odkazù, tak je tøeba je projet a umazat to - hloupá práce navícZany wrote:zase ty hloupé ampersandy
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów.
-
- Král
nový artikul
http://www.e-stredovek.cz/view.php?naze ... 2008030002 Nový èlánek - neroztahují vám to pøíliš obrázky?
-
- Vévodkyně
- Been thanked: 1 time
Re: nový artikul
Do dýlky? No to urèitì roztahují...Ježek wrote:http://www.e-stredovek.cz/view.php?naze ... 2008030002 Nový èlánek - neroztahují vám to pøíliš obrázky?

"Prima lex historiae est, ne quid falsi dicere audeat" (Cicero)
-
- Král
Roztahují trochu ten støední panel, ale øekl bych, že celkem únosnìelizabeth wrote:Do dýlky? No to urèitì roztahují...Ježek wrote:http://www.e-stredovek.cz/view.php?naze ... 2008030002 Nový èlánek - neroztahují vám to pøíliš obrázky?![]()
![]()
-
- Královna
Mnì neJežek wrote:Roztahují trochu ten støední panel, ale øekl bych, že celkem únosnì
-
- Král
ještì k tomu èlánku o Závišovu køíži
- A. Cechner není autorem celého Soupisu památek, jak by mohlo vyplývat z uvedené citace, to bylo mnohasvaznové dílo a A. Cechner sepsal pøíslušný díl ke Kaplicku, takže správnì by mìlo být:
Antonín Cechner, Soupis památek historických a umìleckých v politickém okresu Kaplickém. Praha 1921.
Mám k dispozici skeny tohoto díla, kde jsou i pìkné obrázky vèetnì rytiny G. de Groose, která asi zachycuje i pùvodní podstavec odevzdaný r. 1810. Pokud bude zájem, mùžu poskytnout k doplnìní èlánku
- A. Cechner není autorem celého Soupisu památek, jak by mohlo vyplývat z uvedené citace, to bylo mnohasvaznové dílo a A. Cechner sepsal pøíslušný díl ke Kaplicku, takže správnì by mìlo být:
Antonín Cechner, Soupis památek historických a umìleckých v politickém okresu Kaplickém. Praha 1921.
Mám k dispozici skeny tohoto díla, kde jsou i pìkné obrázky vèetnì rytiny G. de Groose, která asi zachycuje i pùvodní podstavec odevzdaný r. 1810. Pokud bude zájem, mùžu poskytnout k doplnìní èlánku
-
- Vévodkyně
To asi tìžko, pouze v okrese Kaplickém, protože je také zcela jistì autorem ”Soupisu památek umìleckých a historických v politickém okresu Broumovském” z roku 1930 a také Soupisu památek historických a umìleckých v politickém okresu Novopackém (Praha, 1909) a zøejmì nejen v mìstské knihovnì v Rakovníku mají k prezenènímu vypùjèení také Soupis památek historických a umìleckých v království èeském od pravìku do poèátku XIX. století, díl první z roku 1911 a druhý z roku 1913 (viz. Knihovna Rakovník)Zany wrote:ještì k tomu èlánku o Závišovu køíži
Zany, nemìla být pøipomínka spíš u èlánku než zde?
-
- Král
ale já nenapsal, že je autorem jen toho Kaplickaelizabeth wrote:To asi tìžko, pouze v okrese Kaplickém

- a tady internì na fóru se mi to zdálo pøíhodnìjší...
- a ty obrázky teda asi nechceš...?
-
- Vévodkyně
Obrázky bych chtìla ale nìjak se mi po té poslední anabázi ( kolik jsi s tím mìl práce) nechtìlo to po Tobì žádat.Zany wrote:ale já nenapsal, že je autorem jen toho Kaplickaelizabeth wrote:To asi tìžko, pouze v okrese KaplickémJestli se nepodílel i na ostatních dílech jsem neovìøoval, bo se mi to nezdálo podstatné, pro ten èlánek je relevantní pouze to Kaplicko. Kompletní sérii mají i tady v pražské mìstské knihovnì, svého èasu byly alespoò nìjaké díly i absenènì, bohužel už nejsou.
- a tady internì na fóru se mi to zdálo pøíhodnìjší...
- a ty obrázky teda asi nechceš...?
Dobøe ale pøesuòme to alespoò do Záviše.
Ant. Cechner je autorem i celé øady dalších: viz Univerzitní knihovna v Olomoucinebo
Knihovna fil. fakulty Karlovy Univerzity
Je ale pravdou, že jsou i další autoøi napø.
http://knihy.abz.cz/prodej/soupis-pamat ... rachaticky
nebo viz:
http://hostivice-mesto.cz/mesto.php?page=hk&s=historie
A taky jsem našla toto:
http://www.adplus.cz/katalog/titul/soup ... kem-xv-216
škoda, že nemám zbyteèné finance, hned bych si ji zakoupila...

Co bys teda navrhoval? Zmìnit na spoluautor? Já jsem v tý vìtì jen chtìla pøiblížit, kdo byl Ánt. Cechner, už ne to, že tahle citace je pøímo z Soupisu památek historických a umìleckých v politickém okresu Kaplickém. Nejsem si totiž jista, kolik lidí ví, kdo Ant. Cechner vùbec byl.

-
- Král
to si nìjak nevybavuju na nìjakou anabázielizabeth wrote:Obrázky bych chtìla ale nìjak se mi po té poslední anabázi ( kolik jsi s tím mìl práce) nechtìlo to po Tobì žádat.

to je šílená pálka, tuhle pøinesl na KAS Úlovec asi tøi díly a chtìl za nì pár stovvek, urèitì mnohem míò než v té Dláždìnéelizabeth wrote:A taky jsem našla toto:
http://www.adplus.cz/katalog/titul/soup ... kem-xv-216
škoda, že nemám zbyteèné finance, hned bych si ji zakoupila...
navrhoval bych zmìnit to na nìco ve smysluelizabeth wrote:Co bys teda navrhoval? Zmìnit na spoluautor?
"Antonín Cechner ve 42. díle Soupisu památek vìnovaném Kaplicku píše:
„Blíže levé strany jest v dlažbì žulová deska, zdobená tøemi pìtilistými rùžemi, pod níž dle tradice prý pochováno jest tìlo Záviše z Falkenštejna“
(A. Cechner: Soupis památek historických a umìleckých v království èeském od pravìku do poèátku XIX. století, XLII. Politický okres Kaplický, Archaeologická kommisse pøi Èeské akademii, Praha 1921)
mj. se tam zmiòuje i o odlišném uložení Závišovy hlavy:
„Blíže levé strany jest v dlažbì žulová deska, zdobená tøemi pìtilistými rùžemi, pod níž dle tradice prý pochováno jest tìlo Záviše z Falkenštejna“. Hlava uložena dle téhož pramene do levé zdi
-
- Král
-
- Vévodkyně
A co tato formulace:
Antonín Cechner, jenž je jedním z autorù mnohasvazkového díla "Soupis památek historických a umìleckých v království èeském od pravìku do poèátku XIX. století", ve 42. díle tohoto Soupisu památek, vìnovaném Kaplicku, píše: „Blíže levé strany jest v dlažbì žulová deska, zdobená tøemi pìtilistými rùžemi, pod níž dle tradice prý pochováno jest tìlo Záviše z Falkenštejna“. Hlava uložena dle téhož pramene do levé zdi.
A díky za obrázky...
Antonín Cechner, jenž je jedním z autorù mnohasvazkového díla "Soupis památek historických a umìleckých v království èeském od pravìku do poèátku XIX. století", ve 42. díle tohoto Soupisu památek, vìnovaném Kaplicku, píše: „Blíže levé strany jest v dlažbì žulová deska, zdobená tøemi pìtilistými rùžemi, pod níž dle tradice prý pochováno jest tìlo Záviše z Falkenštejna“. Hlava uložena dle téhož pramene do levé zdi.
A díky za obrázky...

-
- Vévodkyně
nove clanky
Já bych tu chtìla vyseknout poklonu Kateøinì i Elisabeth za nové èlánky - páè se mi nevimproè vùbec nedaøí pøipojit jakýkoliv komentáø ke kterémukoliv èlánku...
takže holky - moc pìkný poètení, jen tak dál!... =D>
takže holky - moc pìkný poètení, jen tak dál!... =D>

-
- Král
èlánky výhledovì
Teï bude èlánek od Katky - II. díl JL, pak bych mohl dát zase úryvek z Galla anonyma (30.3.)
Po srazu tam mùžeme zveøejnit refaráty.
Ale jak ty 3 týdny mezitím?
-
- Vévodkyně
Re: èlánky výhledovì
Tak ja muzu sesmolit neco o Polabanech - koneckoncu mam k tomu ted doma hodnotnou literaturuJežek wrote:Teï bude èlánek od Katky - II. díl JL, pak bych mohl dát zase úryvek z Galla anonyma (30.3.)