Nalezeno 9 výsledků hledání

Return

od Elami
22 úno 2024 14:47
Jump to forum
Jump to topic

Re: skuteční účastníci fiktivního turnaje na Moravě v r. 1409 - prosba o radu

Děkuji za rady a posílám odkaz na to, kde budou použité :) Jde o DLC pro hru 1428: Shadows over Silesia, která byla o husitské rejse do Slezska z jara 1428. DLC se bude odehrávat na Moravě a půjde především o turnajové klání. Budou koníčci a dřevce, boj muže proti muži různými zbraněmi a lukostřelba...
od Brenon
01 kvě 2024 10:31
Jump to forum
Jump to topic

Re: Husitská ... revoluce?

Máš nějaký pramen k tomu, že Mikuláš Sokol se stal Zikmundovým přívržencem? Tak hned třeba wiki: Po schválení tzv. Basilejských kompaktát roku 1436 pak působil jako hejtman ve službách krále Zikmunda. A podrobněji rozpracováno zde: https://theses.cz/id/qyetvt/30234182 Citace tohoto pramenu: Po ukon...
od Simplex
12 říj 2024 07:31
Jump to forum
Jump to topic

Re: Bitva u řeky Tollense roku -1300/-1250 př.Kr.

National Geographic: https://www.nationalgeographic.cz/historie/3-000-let-stare-hroty-vypraveji-o-nejstarsi-evropske-bitve/ V téhle souvislosti je zajímavý i německý polohraný dokument (2012) o cestě jantaru z Pobaltí až do faraonského Egypta, respektive naopak. Tvůrci tam zamotali nejen tuhle bitv...
od Ježek
16 bře 2025 19:19
Jump to forum
Jump to topic

Podcasty o historii

Téma o podcastech o historii. Já začnu něčím, co podcast vlastně není, ale vlastně je tím, co slovo podcast znamená - mluvené (rozhlasové) slovo. Tedy pořady Českého rozhlasu. https://temata.rozhlas.cz/historie To je několik pořadů různé kvality a vyváženosti. Pořad Stopy, Fakta, svadectví mi přijde...
od Viola
16 bře 2025 19:35
Jump to forum
Jump to topic

Re: Podcasty o historii

Pořad Stopy, Fakta, svadectví mi přijde jako bulvár, hledání senzace (různé nacistické poklady, špioni a podobně). A to mi zase nevadí :wink: Standa Motl je publicista, ne historik, ale přijde mi, že to mívá připravené dobře, zajímavě. Ale samozřejmě to je věc názoru. Já mám ráda tyto podcasty: Stř...
od Heiss
13 čer 2025 19:21
Jump to forum
Jump to topic

Re: Sámo - náš největší panovník

Kučera, Matúš: Postavy Veľkomoravskej histórie Jakob, Hans: Das Allodium Wugastesrode Jakob, Hans: Der Name Vogast und Wogastisburc Jakob, Hans: War Burk das historische Wogastisburc, und wo lag oppidum Berleich? Jakob, Hans: Wogastisburc und das Oppidum Berleich Díky moc, projdu si je a přidám do ...
od Heiss
16 čer 2025 18:30
Jump to forum
Jump to topic

Re: Sámo - náš největší panovník

Takže ano, za příspěvek na blog, věnující se tomuto tématu, bych se rád přimluvil :D Předně by mě zajímaly dostupné prameny, ale hlavně dochované dobové ilustrace. Pokud bych pak měl přesný popis, mohl bych ho zkusit hodit do AI, schválně jak by se s takovým vyobrazením popasovala... :D Něco málo j...
od Simplex
12 srp 2025 07:25
Jump to forum
Jump to topic

Re: Canburg

---Vidím, že chceta za každou cenu dostat Ježka do neštěstí :D Začínám si myslet, že TEN jehož jméno nesmí být vysloveno, tu má pátou kolonu. Nebo se mylně domníváte, že ve Všehrdech bude mít Ježek více času na tyhle stránky, protože tam mají lepší knihovnu? ---Z předchozího mi logicky vychází, že o...